Website Familie Bijkerk

PmcB(IJKERK) BV

BIJKERK'S WEBLOG

Frysk Boun om Utens

Ik wil mij graag even voorstellen. Ik ben Jan Bijkerk, woon, samen met mijn vrouw Sjoerdtje in Lelystad. Wij zijn beide van Friese afkomst, ik ben geboren in het plaatsje Nij-Beets. Dit dorp is van oudsher een veenderijdorp waar in het aanwezige museum nog de "nostalgie" van die tijd is te bewonderen. Per 4 november 2008 zijn we verhuisd naar Lelystad - een mooi compromis tussen Friesland en mijn huidige werk in Amsterdam

Websides:   www.damshus.nl  of www.waldnet.nl

We hebben de afgelopen 35 jaar door Nederland gezworven. Dit vanwege mijn werk (projecten) bij de Rijkswaterstaat, waar ik mede zorg draag voor de instandhouding en uitbreiding van de Nederlandse infrastructuur en voor de veiligheid tegen het water.

Ik ben vanaf 2002 tot 2006 werkzaam geweest aan de HSL-Zuid, HET toekomstige vervoerssysteem van Amsterdam naar Parijs.

In de herfst van 2005 ben ik, naast mijn HSL-werk, als clustermanager van de cluster "Bouwpraktijk" van de PSIBouw werkzaam geweest. PSIBouw draagt zorg voor de vernieuwing van de bouwsector in opdracht van de RegieRaad.

Vervolgens ben ik in 2007 van Rijkswaterstaat overgegaan naar de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (dIVV) van de gemeente Amsterdam. Ik ben daar in de functie van directeur Uitvoering vanuit de directie van het project verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van de Noord/Zuidlijn. De Noord/Zuidlijn is een vervoerssysteem (metro), dat Amsterdam Noord (station Buiksloterplein) moet verbinden met Amsterdam Zuid (WTC). De eerste metro dient in 2017 te rijden.

Per oktober 2012 ben ik met vervroegd pensioen gegaan (FPU). We hebben een bv-tje opgericht: PmcB INFRA BV, die advisering verzorgt voor infrastructurele projecten. De Dienst Metro, inmiddels de opdrachtgever voor de NoordZuidlijn in Amsterdam, heeft mij gevraagd om gedurende twee dagen per week als directie-adviseur op te treden.

Zoals u inmiddels wel begrepen zult hebben, gezien deze site, liggen mijn hobby’s op het digitale vlak, namelijk die van fotografie en filmen en wat dies meer zij.

De filmcamera die ik tot november 2005 steeds heb gebruikt, is een analoge camera, een Sony TR780-E die ik ca. 9 jaar geleden heb aangeschaft. Ik heb mij georiënteerd op een digitale filmcamera, alhoewel mij Sony nog best goede beelden produceert. Ik ben inmiddels in het bezit van een camcorder Panasonic NV-6S7EG/EK, een behendig apparaat en zorgt voor uiterst heldere beelden.

Voor het “editen” van de films gebruik ik Adobe After Effects en Adobe Premiere.

Na het analoge tijdperk in de fotografie ben ik in 2004 overgestapt op het digitaal fotograferen en ik heb een Nikon D70 aangeschaft. Een digitale spiegelreflex, waar ik zeer tevreden over ben en ca. 30.000 foto's verder. Ben inmiddels tevens in het bezit van een Macrolens TAMRON 2,8, 90 mm.

Voor het nabewerken van de digitale foto’s gebruik ik Photoshop CS4, een programma met ongekende mogelijkheden.

Met name de natuur intrigeert mij en wij maken dan ook vaak wandelingen om de details van de natuur vast te leggen. Ook onze kleinkinderen zijn natuurlijk mijn favoriete fotomodellen.

Visser bij ondergaande zon aan de Portugese kust

Visser in de ondergaande zon in Portugal