Home WERK
WERK
Tunnelboor staat klaar voor de Eemklei PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door JHB   
vrijdag, 28 januari 2011 18:46

Tunnelboormachine NoordZuidlijn

Er stonden mooie artikelen in de Cobouw over de in aanbouw zijnde en gereed staande boormachines van de NoordZuidlijn bij de fa. Herrenknecht in Schwanau Duitsland.

SCHWANAU - Dertig schraapbeitels, vijftien rolbeitels, acht ruimers, zes slijtverklikkers en twee oversnijders. Boorfabrikant Herrenknecht heeft ze allemaal weer onder weten te brengen op het graafwiel voor de derde tunnelboormachine voor de Noord-Zuidlijn in Amsterdam.

De boor staat momenteel klaar bij de fabriek in Schwanau. Volgende week reist een delegatie van aannemer Saturn en de Dienst Noord-Zuidlijn daarnaartoe voor de afnamekeuring. Het is de bedoeling dat de machine ..............

Laatst aangepast op vrijdag, 28 januari 2011 19:34
 
Bekijken videobeelden NoordZuidlijn PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door JHB   
zondag, 23 januari 2011 12:24

Videobeelden NoordZuidlijnDe bezoekers van dit weblog die de videobeelden van de Noord/Zuidlijn willen bekijken, dienen zich te registreren. Het Inlog formulier vindt u links beneden.

Jan Bijkerk.

Laatst aangepast op zondag, 23 januari 2011 13:08
 
NoordZuidLijn PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 18 januari 2011 21:59

Jan Bijkerk is inmiddels al weer drie jaar in de functie van Directeur Uitvoering werkzaam bij de NoordZuidLijn in Amsterdam. De Noord/Zuidlijn zal Amsterdam Noord met Amsterdam Zuid verbinden. De reistijd van het Buikslotermeerplein (Noord) naar station Zuid is 16 minuten. De metro biedt een alternatief voor de vaak overvolle trams en bussen. In de binnenstad is geen plaats voor nog meer trams en bussen. Onder de grond is wel ruimte. De Noord/Zuidlijn gaat ervoor zorgen dat Amsterdam beter bereikbaar wordt èn blijft. Goede bereikbaarheid is essentieel voor de economische ontwikkeling van Amsterdam. De metrolijn zal per dag 185.000 reizigers snel, veilig, en comfortabel dwars door de binnenstad van Amsterdam vervoeren. Overdag zal de nieuwe metrolijn iedere vijf minuten rijden. In de spits om de vier minuten. De rit van noord naar zuid duurt nu nog 31 minuten. Met de komst van de Noord/Zuidlijn wordt de duur van de rit gehalveerd naar 16 minuten.Wordt de metrolijn doorgetrokken naar de regio (Schiphol, Purmerend, Zaanstad) dan zal het aantal passagiers toenemen tot 300.000 per dag. De Noord/Zuidlijn past in het Rijksbeleid om de regio Amsterdam een alternatief te bieden voor het sterk groeiende autoverkeer.

In de volgende overzichten zijn de besluitvorming, enige kenmerkende data en de deelnemende partijen aan de metrolijn aangegeven.

Laatst aangepast op donderdag, 20 januari 2011 18:17
Lees meer...
 


Banner
Copyright © 2023 BIJKERKWEB. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

WEERBERICHT

MambWeather
Amsterdam
--- °C
Amsterdam °C | New York °C | Tokyo °C
[Details]